یک بچه

یک بچه

خانه‌ی امنِ مجازی محمد بیژن
یک بچه

یک بچه

خانه‌ی امنِ مجازی محمد بیژن

راهنمای گام به گام ازدواج – قسمت سوم: انتخاب

نویسنده:مهدی صالح پور http://dorbargardoon.ir/




در قسمت‌های قبل یاد گرفتیم که برای ازدواج، باید نیت خیرخواهانه داشت و قبل از ازدواج، حتما به هر شکلی که شده، خودتان را بشناسید. حالا فرض می‌کنیم شما با علمِ به خودتان، همزمان برای کمک به افزایش جمیعت کشور و همچنین کاهش فشارهای مختلف، و همچنین به خاطر ایجاد آرامشِ روانی در خودتان و همسرِ آینده‌تان، می‌خواهید ازدواج کنید. اینجاست که بحثِ انتخاب مطرح می‌شود.


قدم اول، انتخابِ سبکِ فردِ مورد نظر است. شما گوشی موبایل هم که می‌خواهی بخری، باید ببینی اندرویدی می‌خواهی یا IOS؛ اصلا هوشمند می‌خواهی یا معمولی؟ فقط برای حرف زدن و پیامک می‌خواهی یا همه زندگی‌ات گوشی موبایل است؟ زن گرفتن یا شوهر کردن هم همین‌طور است. باید ببینی آپدیتش را می‌خواهی یا سنتی؟ فول آپشن باشد یا فقط موی بور و چشمِ رنگی مهم است؟ شاسی بلند بودن چقدر اهمیت دارد؟ (نمی‌شود انکار کرد که بعضیا شاسی بلندش را دوست دارند!) می‌خواهید فقط برایتان غذا بپزد و ظرف بشورد یا نه، دنبال یک هم‌سر و هم‌سفر برای یک عمر زندگی هستید؟


بعد که به این سوالات پاسخ دادید…


بعد که به این سوالات پاسخ دادید، وارد بازار می‌شوید و انتخاب می‌کنید. اگر جزو بخش سنتی جامعه باشید، نزدیکان‌تان از بین صدها مورد، خودشان به شکل حذف گزینه‌های غیرمرتبط(!)، افراد را از صافی‌های مختلف رد می‌کنند و در نهایت، شما از بین دو-سه موردِ مورد اطمینان، یکی را انتخاب می‌کنید.


اما اگر جزو بخش مدرن جامعه باشید، از بخش جستجوی پیشرفته‌ی ذهن‌تان، مشخصات طرف از جمله «ظاهر»، «شغل»، «رشته»، «قومیت»، «موقعیت اجتماعی» و… را تعیین کرده و در محیط‌های اجتماعی که هستید، از دانشگاه و محل کار تا کلاسِ خصوصیِ موسیقیِ (البته خارج از فرهنگسراها)، یکی پیدا می‌شود که تمام مشخصاتی که شما می‌خواهید را دارد و شما وی را به سبد خریدتان اضافه می‌کنید. فقط مدنظر داشته باشید که انتخاب همسر، هر چقدر شبیه انتخاب گوشی موبایل باشد، در مقوله قیمت، هیچ شباهتی با آن ندارد. «آدم‌ها قیمت ندارند، افراد را قیمت‌گذاری نکنیم!» (پیام اخلاقیِ شماره۱)


حالا فرصت بررسی تخصصی است. ابتدا از اصلی بودنِ فرد مطمئن شوید. خدای نکرده عاشق «آفرودیت پرنیان» نشوید، بعد بفهمید که پشتِ این اسم مستعار، «بلقیس پیرپکاجکی» در شناسنامه‌اش ثبت شده! حالا لازم نیست حتما در اولین برخورد ازش بخواهید کپی شناسنامه بیاورد؛ اما حداقل با یک قرار در محیط دانشگاه یا دوستان، می‌توانید از این نظر مطمئن شوید.


بعد از اطمینان از اصالتِ فرد، آکبند بودن مهم می‌شود. فقط حواستان باشد که هر دختری خاطرخواه‌هایی داشته و هر پسری شاید قبلا فردی را می‌خواسته؛ صِرفِ وجودِ خواستگار یا رفتن به خواستگاری، دلیل بر ازدواج نکردن شما با فرد مورد نظر نمی‌شود. اگر به همچین فضایی فکر می‌کنید، در ۱۵ سالگی یک دختر ۹ ساله را بگیرید. (فکر نکنم مشکل قانونی داشته باشد!) البته اینکه فردی قبلا ازدواج کرده باشد کاملاً بحثش فرق می‌کند و می‌رود در بخش «اجناس دست دوم». برای نرفتن به بورس اجناس دست دوم، حتما در انتخاب‌تان خیلی دقت کنید. ازدواج بچه بازی نیست. (پیام اخلاقی شماره۲) ولی خب در اینجا هم پیام اخلاقیِ شماره ۱ را فراموش نکرده و افراد را قیمت‌گذاری نکنید.


چه سنتی باشید و چه مدرن، در نهایت به یک نفر می‌رسید که فکر می‌کنید می‌توانید خوشبختش کنید و توأمان خودتان هم با وی، خوشبخت می‌شوید. پس بدانید و آگاه باشید که انتخاب، مهم‌ترین بخشِ ازدواج است. مبادا که با یک انتخابِ اشتباه، مجبور شوید تا زنده‌‌اید صدای قوطی کنسرو دربیاورید… (یا طبق برخی روایات تا منزل سینه‌خیز بروید!) و یا در بهترین حالت، مجبور شوید صیغه‌ی مکروه‌ترین حلال خدا را جاری کنید. دیگر بیشتر از این نگذارید بروم بالای منبر و هی توصیه‌های پدربزرگانه کنم؛ خودتان حواس‌تان باشد و درست انتخاب کنید تا برویم سر اصلِ مطلب: خواستگاری!

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد